Logo
Kennismaken Kleiduivenschieten

Kleiduivenschieten is een sterk groeiende sport. Ooit er al eens gedacht om zelf kleiduiven te gaan schieten?

Er zijn verschillende varianten van de sport waarvan skeet en trap in ons land het meest beoefend worden. Maar het komt er in alle gevallen op neer dat de kleiduif met hagel kapotgeschoten moet worden.

De duif

De kleiduif is een gebakken schoteltje van 11 x 2 cm dat door werpmachines met een snelheid van circa 110 km p/uur ruim 80 meter ver geworpen wordt. De kleiduiven worden beschoten met staalhagel. De machines staan in verschillende richtingen opgesteld. Bij trap komt de duif onder allerlei onvoorspelbare hoeken uit een vast punt. Dat maakt het zo spannend.

Proefles

Wil je het een keer zelf ervaren? Kom dan langs voor een proefles. Als je vrienden meeneemt, dan komt er vanzelf competitie wat het nog leuk maakt.

Vul het formulier op deze pagina in om een afspraak in te plannen.

Na de reservering ontvang je een bevestiging en op de baan ontvangt U een presentielijst waarop de namen van alle deelnemers komen; inclusief het nummer van hun ID-bewijs. Deze lijst geef je dan weer af in de kantine.

Let op: geen ID-bewijs is niet schieten!

Onder het genot van een kop koffie wordt een veiligheidsinstructie gegeven. Volg altijd de aanwijzingen van de instructeur op want veiligheid is het belangrijkste deel van de schietsport. Mensen die daar maling aan hebben wordt direct de toegang tot de baan ontzegd.

Je kan alleen kleiduiven schieten wanneer je vooraf reserveert. Het is dus niet mogelijk om naar Baerlebosch te komen om ‘even een rondje te schieten’. De kosten bedragen € 35.00 per persoon. Daarvoor krijg je een onvergetelijke ervaring en:

  • consumptie bij ontvangst;
  • veiligheidsinstructie m.b.t het kleiduivenschieten;
  • gehoorbescherming;
  • oogbescherming;
  • 25 hagelpatronen;
  • gebruik van een baangeweer;
  • gebruik van de machines/kleiduiven;
  • begeleiding door een gediplomeerd SJN/NBvS of KNSA-instructeur;
  • consumptie na afloop in de kantine.

Je bent gemiddeld 1 à 1,5 uur ‘op de baan’ en krijgt daarbij een gevarieerd parcours aangeboden krijgt.

Er kan uitsluitend tijdens de reguliere openingstijden zoals op de website aangegeven geschoten worden.

Let op:
Bij de overgang van de winter- naar de zomertijd en omgekeerd kan er in de weken voor/na de tijdswijziging geschoven worden met de openingstijden. Informeer bij de schietbaan naar de actuele openingstijd om teleurstellingen (een gesloten baan) te voorkomen.

Vul het formulier op deze pagina in om een afspraak te maken voor een proefles.

Aanmelden Kennismaken

Momenteel is het niet mogelijk om U aan te melden voor het kennismaken met het kleiduivenschieten. Excuses voor het ongemak. Wij gaan deze mogelijkheid herzien in de toekomst. Bestaande afspraken worden vanzelfsprekend gewoon afgehandeld.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een mogelijk lidmaatschap en willen kennismaken dan kunt u daarvoor een mail sturen aan info@baerlebosch.nl